Omgeving

Omgeving

It Heidenskip, één van Frieslands bekendste natuurgebieden
Recreatiebedrijf Gouden Plakje ligt vlakbij Gaastmeer en één van Frieslands bekendste natuurgebieden: It Heidenskip, ten noorden van de oude slaperdijk (Alde dyk) tussen Workum en Koudum. Rondom It Heidenskip vindt u het Vliet, het Zandmeer, Gaastmeer, Yntemafeart en ‘de Fluessen’. De ideale omgeving om te genieten van de rust en de natuur. Op het water of op het land.

Op de fiets: gratis fietspont
Vanaf Gouden Plakje kunt u heerlijk fietsen. Heft u geen eigen fiets meegenomen? Wij kunnen fietsen voor u huren. Neem vanaf onze camping de gratis fietspont tussen Gaastmeer en It Heidenskip en maak heerlijke tochten rond de Friese meren en door het Friese landschap. U fiets zo naar de mooiste stadjes van Friesland, zoals het authentieke Workum en Hindeloopen met zijn rijke historie.

Varen: eigen boot of huurboot
Door de unieke locatie van onze camping in het Friese Merengebied vaart u vanaf Gouden Plakje zo naar bijvoorbeeld Heeg. Met uw eigen boot of met een van onze huurboten. Voor uw eigen (zeil)boot heeft de camping aanlegplaatsen en een botenstalling.

Gaastmeer: supermarkt en cafetaria dichtbij de camping
Op ongeveer drie kilometer van camping Gouden Plakje ligt het dorpje Gaastmeer (gemeente Wymbritseradiel) met zo’n 300 inwoners. Hier vindt u een kleine supermarkt, een restaurant, snackbar, enzovoort.

Oudega W: vertrekpunt voor fietsers en waterliefhebbers 

Op zes kilometer van de camping, aan de Oudegaaster Brekken, ligt het dorpje Oudega W (gemeente Wymbritseradiel), één van de vijf meest bekende watersportplaatsen in Friesland. Dit dorp is ook het vertrekpunt van veel fietsroutes, door de Friese weiden of langs de Oudegaaster Brek en het Doris Mooltsje.
Heeg: gezelligheid aan het Heegermeer
Acht kilometer van de camping ligt het gezellige dorp Heeg. Heeg is een bekend dorp voor de watersporters, door zijn ligging aan het Heegermeer en de Fluesssen. Ook biedt Heeg veel gezellige horeca. Een leuk dorp om een gezellig avondje uit te gaan.Workum: een van Frieslands oudste stadjes
Workum ligt aan het IJsselmeer en de Friese Meren en behoort tot één van de Friese elf steden.
Met de fietspont bent u er in een kwartier. Als één van de oudste stadjes van Friesland heeft Workum voor iedereen iets te bieden. Van de schilderijen van oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. Een wandeling door het oude centrum met zijn schitterende monumenten en geveltjes is een attractie op zich. In het museum leert u meer over de rijke historie van Workum.

Hindeloopen: rijke historie en gezellige vissershaven
Smalle straatjes, fraaie doorkijkjes, de typische houten bruggetjes, karakteristieke geveltjes en schildersateliers: u vindt het allemaal in Hindeloopen. Aan de oude vissershaven is het heerlijk toeven op een van de terrassen van de gezellige cafés en restaurants. Het Hidde Nijland Museum en het Friese Schaatsmuseum zijn ook zeker een bezoek waard. Sneek: winkelen, uitgaan en cultuur snuiven
Op zo’n 18 kilometer van Gouden Plakje ligt Sneek met zijn vele interessante gebouwen, zoals het symbool van Sneek: De Waterpoort en het stadhuis. Lekker een dagje winkelen kan ook prima in Sneek. In dit uitgaanscentrum van de regio kunt u bovendien heerlijk eten in gezellige restaurants. De stad staat natuurlijk ook bekend om de drukbezochte Sneekweek, de eerste week van augustus.

Hier vindt u meer informatie over de mooie omgeving van Gouden Plakje:

Stichting Vrije Recreatie
VVV Wymbritseradiel
Workum
Heeg
Jopie Huisman Museum
Scheepvaart Museum
Spoorweg Museum
>WowyMedia Reclamebureau
Troefmarkt van Netten
www.svr.nl
www.vvv-wymbrits.nl
www.workum.nl
www.heeg.nl
www.jopiehuismanmusuem.nl
www.friesscheepvaartmuseum.nl
www.treinenmuseum.nl
www.wowymedia.nl
www.troefmarktvannetten.nl

Laat een reactie achter