Wat is er te doen in de omgeving?

Gouden Plakje is een fijne plek om helemaal tot rust te komen. Elke dag wat anders. We liggen in hart van het Friese merengebied midden tussen historische plaatsjes als Workum en Heeg met een fijnmazig netwerk van fiets- en wandelpaden. Blijf je een dag op de camping dan heb je het strandje aan de Grons, tal van watersportmogelijkheden en een speelveld om te sporten.

Fietspont

De elektrisch aangedreven fietspont die bij ons vertrekt is een belangrijke schakel in het Friese fiets- en wandelnetwerk. De pont wordt door onze eigen gasten gebruikt maar ook door bewoners en passerende recreanten en toeristen. Een overtocht kost slechts €1. Voor de gasten is er een voordelige weekkaart te koop.

Foodtruck

Met onze foodtruck voorzien we onze gasten en passanten van o.a. kofje/tee, gebak, lunsj en ys. Van Friese origine en duurzaam geproduceerd. Ons ‘terras oan it wetter’ is inmiddels een welbezochte en gezellige pleisterplaats. In het hoogseizoen open van woensdag tot zondag, in het voor- en naseizoen in de weekends bij mooi weer.

Wandelen en fietsen

Hou je van fietsen en wandelen dan zijn de mogelijkheden bij ons groot. Wandelen rond de Vlakke Brekken bijvoorbeeld. Een veertien kilometer lange wandeling en halverwege Oudega met mogelijkheid tot zwemmen aan een mooi strand en horeca. Workum, Hindelopen of Sneek liggen op fietsafstand. Fietsen zijn op Gouden Plakje te huur.

Het water op

Gouden Plakje ligt pal aan het water, aan de Grons en bij de Vlakke Brekken, een Natura2000 locatie. Watersport is wat dit gebied kenmerkt. Met een eigen haven zijn we daar helemaal op ingericht. Dat kan met je eigen boot. We hebben polyvalken of elektrische sloepen te huur. Maar je mag gerust een kano pakken. Voor de kinderen liggen er oudere surfplanken (zonder zeil) of een optimist.

Natuur

De natuur is overal om je heen. We liggen middenin het merenlandschap met rondom uitgestrekte weides, winter- en zomerpolders en de rietlanden. Veel natuur is gericht op behoud van vogels. Die zijn er in overvloed. Luister bij de avondschemer maar eens naar het verschil tussen het geluid van de roerdomp en de verschillende uilensoorten.

Strandje

Het strandje aan de Grons is een fantastische plek voor jonge badgasten om spelenderwijs de watersport machtig te worden. Kinderen worden daar vriendjes voor de rest van de vakantie. Heerlijk van de steiger springen, met z’n allen op een plank peddelen en er niet -of juist wel- van afvallen. En ouders worden weer kind.

Steden

Gaastmeer ligt centraal tussen tal van stadjes en steden. Makkum, Workum en Hindeloopen aan het IJsselmeer, Sneek en Bolsward als de grote stad. En wat te denken van met de fiets naar Workum en daar met de lokale boemel naar Leeuwarden, dwars door een prachtig natuurgebied aan weerszijden.

Musea

Om er maar een paar te noemen: Het Jopie Huisman museum in Workum, Het modelspoormuseum of het Fries scheepvaartmuseum in Sneek, Schaatsmuseum in Hindelopen, het Houtmuseum in IJlst. Voor wie vindt dat een museumbezoek niet mag ontbreken tijdens een vakantie, die kan zijn hart ophalen.

Slechtweeraccommodatie

Je hebt er van die momenten tussen dat je liever binnen bent. We hebben dus een gezellige ruimte ingericht voor slecht weer. Met een kast vol literatuur en lichter leesvoer. En dan mag een tafeltennistafel ook niet ontbreken. Hele competities tussen en binnen families worden hier op het scherpst van de snede uitgevochten. Soms is het een hangplek voor jongelui en dan weer een plek voor mooie gesprekken. Het hangt er maar vanaf wie er toevallig even binnenloopt, denken wij maar.